СКУПШИНА ОПШТИНЕ МИОНИЦА УСВОЈИЛА ОДЛУКУ О ИЗРАДИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА НОВУ ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ

  • img 9287
  • Предлог локације за нову индустријску зону

Донета Одлука о мрежи основних школа

Одборници Скупштине општине Мионица су на седници одржаној 24. августа донели Одлуку о изради Плана детаљне регулације за пословно-производну зону у делу насеља Радобић у општини Мионица. Основни циљ израде Плана је стварање законских и планских услова за утврђивање правила уређења и грађења за будућу индустријску зону која ће обухватати простор од 8,5 хектара. Средства за израду Плана детаљне регулације за пословно-производну зону обезбеђена су у буџету општине Мионица за 2018. годину, а носилац израде је Општинска управа Мионица.

  • img 9281
  • Одборничка већина изгласала мрежу основних школа

Локални парламент је у даљем раду донео Одлуку о мрежи основних школа на територији општине Мионица којом је утврђен број и просторни распоред основних школа. Мрежу јавних основних школа у Мионици чине основне школе „Милан Ракић“ из Мионице и „Војводе Живојин Мишић“ из Рајковића и једно издвојено одељење основне музичке школе. Наиме, делатност основног музичког образовања и васпитања ће на подручју мионичке општине од почетка ове школске године обављати Издвојено одељење Музичке школе „Живорад Грбић“ из Ваљева.

  • img 9276
  • Шеф правне службе износи образложење

Одборници су разматрали и Извештај о извршењу буџета за период јануар – јун текуће године који је на предлог Одељење за буџет и финансије усвојило Општинско веће. Такође, на овој седници су донети и Измене и допуне годишњег плана рада Заједничког центра за социјални рад „Солидарност“ општина Љиг, Лајковац и Мионица за 2018. годину, Извештај о раду Библиотеке „Милован Глишић“ из Мионице за 2017. годину, а потом и План и Програм рада исте установе за 2018. годину. За вршиоца дужности директора „Дома здравља Мионица“ постављен је Александар Мишић из Мионице који је ову дужност обављао и у претходном периоду.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту