АКЦИЈА САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И ЦРВЕНОГ КРСТА

Савет за безбедност саобраћаја општине Мионица је у сарадњи са мионичким Црвеним крстом покренуо едукативну кампању у чијем је фокусу безбедност најмлађих учесника у саобраћају. За малишане који су почетком месеца први пут сели у школске клупе у понедељак је организована теоријска и практична настава- јавни час посвећен саобраћајним правилима и безбедности учесника у саобраћају. Током теоријске и практичне обуке малишани су на креативан начин имали прилику на науче основна правила из безбедности у саобраћају, пре свега о правилном превожењу у аутомобилима и понашању током преласка улице и пешачења од куће до школе.


Након обуке, председник општине Мионица Бобан Јанковић поделио је првачићима светлоодбојне прслуке и приручнике за правилно понашање деце у саобраћају.

- Почетак школске године носи велики ризик од страдања деце у саобраћају. Зато је веома битна обука малишана правилном понашању у саобраћају, а са друге стране, потребно је скренути возачима пажњу на њихово присуство. Из тог разлога ће активности Савета за безбедност саобраћаја општине Мионица у наредном периоду бити усмерене не само на децу, већ и на родитеље, наставнике и возаче-рекао је овом приликом председник општине Мионица Бобан Јанковић.