САНИРАНО КЛИЗИШТE У ТАБАНОВИЋУ

 

Захваљујући средствима које је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима у оквиру Програма отклањања последица поплава 2016. године, завршено је клизиште на локалном путу Табановић – Доња Топлица. Вредност извршених радова на клизишту у селу Табновић је око 20 милиона динара.

 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је клизиште након санације.

Радови су урађени квалитетно, и очекујем да ће мештани села Табановић и сви ови који користе овај путни правац бити задовољни, имајући у виду да је сада нормализован саобраћај на овој деоници. – рекао је Јанковић и додао да је у току санација још једног клизишта у селу Команице које је захватило делове општинског пута у дужини од 85 метара и прети да угрози један стамбени објекат.

Радови на санацији клизишта у Табановићу које је захватало површину од 20 ари почели су у августу 2018. године, и завршени су у року. Радови су подразумевали бушење и бетонирање шипова, изградњу темељних греда и бетонских потпoрних зидова, као и формирање саобраћајнице, за чију реализацију су биле задужене фирме „Баувесен“ д.о.о из Лазаревца и „Компресор инг“ д.о.о из Ваљева.