МИОНИЦА ДОБИЈА ПЕШАЧКУ И БИЦИКЛИСТИЧКУ СТАЗУ

Министарство привреде доделило је општини Мионица 498,9 хиљада динара у оквиру Мера суфинансирања јединица локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације, средства су намењенa за израду пројекта пешачке и бициклистичке стазе на обилазном путу у Мионици.

  • Пешачка и бициклистичка стаза у дужини од 2010 метара планирана је на обилазници око Мионице. Пројекат пешачке и бициклистичке стазе предвиђа још и пројектовање расвете са ЛЕД технологијом, хоризонталну и вертикалну саобраћајну сигнализацију, ограду и пешачки мобилијар на целој дужини пешачком тротоара и бициклистичке стазе. Циљ је да се створе услови за несметано, безбедно и функционално одвијање пешачког и бициклистичког саобраћаја у овом делу Мионице. - рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

  • Председник Јанковић је додао да је већ потписан уговор са предузећем „Инфоплан“ д.о.о. из Аранђеловца након спроведеног поступка јавне набавке, тако да је израда техничке документације у току и очекује се да буде готова за месец дана.