СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА РАЗВОЈ И АФИРМАЦИЈУ АУТО СПОРТА ЗА МИОНИЦУ

У организацији Ауто-мото савеза Србије (АМСС), у сарадњи са Спортским ауто и картинг савезом Србије (САКСС) и Мото савезом Србије (МСС) прошлог петка је у Белекспо центру у Београду одржана традиционална годишна додела “Златних кацига”. На овој манифестацији додељене су награде за најбоље такмичаре у ауто, мото и картинг спорту за 2018. годину, као и специјална признања.

Председник САКСС Станиша Лазарац уручио је специјална признања представницима најважнијих институција и медија које подржавају, помажу и прате ове спортове у нашој земљи. Специјално признање за допринос развоју и афирмацији ауто-мото и картинг спорта добио је председник општине Мионица Бобан Јанковић. Наиме, општина Мионица је две године за радом била домаћин ауто-релија „Мионица“. Мионички рели се одржава у јулу под покровитељством општине Мионица у организацији београдског клуба АК „ FAM MM Power” и се бодује за Национални шампионат Србије, Отворено првенство Србије и Куп Србије.

Најпрестижније награде у ауто спорту, златне и дијаматске кациге, доделио је министар Вулин, шампионима Которчевић Луки, Балачикић Драгану и Радојковић Алекси. Радојковићу је поред Златне кациге уручена и Дијамантска кацига у ауто спорту за сезону 2018.

Златне и дијамантске кациге у мото спорту доделио је министар омладине и спорта Вања Удовичић. Златну кацигу у дициплини Мото Крос МX3, понео је Виктор Ланг, а у дисциплини Мото Класик, Драган Драгој и Слободан Васиљевић, двојац који је уједно и носилац дијамантске кациге.