СНЕГ ОТЕЖАВА САОБРАЋАЈ

 

На подручју општине Мионица тренутно пада снег, температуре су око нуле, а због обилних снежних падавинама на коловозу има снега што додатно отежава већ зимске услове вожње. Због најављених обимних падавина не саветује се кретање на пут без преке потребе, а уколико је то неопходно поред обавезних зимских гума препоручује се посебан опрез и употреба зимских ланаца на успонима.

Сви путеви у општини Мионица су тренутно проходни. За рашчишћавање државних путева на територији општине Мионица у које спадају путни правац Дивци – Мионица – Љиг и путни правац Боговађа – Мионица – Дивчибаре задужено је Јавно предузеће “Путеви Србије”. Ове државне путне правце “Путеви Србије” одржавају у складу са Планом зимског одржавања државних путева.

Локани путеви на територији општине Мионица у надлежности Јавно комуналног предузећа “Водовод” Мионица. ЈКП “Водовод” Мионица је ангажовало сву располовижу механизацију у циљу обезбеђивања проходности локалних путева. Како у овом предузећу наводе, на свим успонима и критичним местима на територији општине Мионица је бачена мешавина соли и каменог агрегата.