КАРАТИСТИ МИОНИЦЕ НАСТУПИЛИ НА ДВА ТАКМИЧЕЊА

Освојено 13 медаља

Каратисти „Мионица“ су током априла месеца наступили на два такмичења, на Трофеју Србије „Златни појас“ и на Купу КС Уже Србије за старије узрасне категорије, где су освојили 13 медаља (2 златне, 2 сребрне и 9 бронзаних) у катама појединачно и екипно.

Четрдесет осми по реду Трофеј Србије „Златни појас“ у Чачку одржан је у два термина. У спортској хали „Младост“ прво су наступили кадети, јуниори, млађи сениори и сениори (13. април), а потом и полетарци, пионири и наде (20. април). Наступили су такмичари из 24 земље Европе, Африке и Азије, од којих је најудаљенији учесник дошао чак из Индије. КК „Мионица“ је у категоријама кадети, јуниори, млађи сениори и сениори имала свега два представника, јер су остали такмичари били спречени да наступе због својих школских обавеза. Јован Белошевић је наступио у категорији кадета, а Тијана Цмиљанић у категорији млађих сениорки. У врло јакој конкуренцији, где су Мионичанима противници били и репрезентативци земаља учесника, медаља је изостала. Наредног викенда су Мионичани били бројнији, а овог пута је освојено 11 медаља (2 златне, 1 сребрна и 8 бронзаних). Пионир Никола Секулић (плави појас) и нада Александар Николић (плави појас) били су најбољи у својим класама. У финалу се нашао и полетарац Никола Ранковић (оранж појас), али се окитио сребрном медаљом. Бронзани су били ката тим нада (Никола Секулић, Оливер Остојић и Александар Николић), а у појединачним наступима у својим класама Немања Читаковић, Андрија Николић, Марко Васић, Хелена Павловић, Оливер Остојић и Јана Поповић. Бронзу је освојио и Никола Секулић у апсолутном нивоу.

Карате клуб „Мионица“ је на Купу Карате савеза Уже Србије за старије узрасне категорије одржаном 21. априла у спортској хали „Смедерево“ у Смедереву успео да обезбеди три учешћа на Купу Србије. Квалификовали су се освајачи медаља Тијана Цмиљанић (млађе сениорке, сребро) и Александар Николић (кадети, бронза), као и кадеткиња Анђела Марковић која је освојила шесто место.