КАРАТИСТИ МИОНИЦЕ НАСТУПИЛИ НА ДВА ТАКМИЧЕЊА

Освојено 13 медаља

karate1

Каратисти „Мионица“ су током априла месеца наступили на два такмичења, на Трофеју Србије „Златни појас“ и на Купу КС Уже Србије за старије узрасне категорије, где су освојили 13 медаља (2 златне, 2 сребрне и 9 бронзаних) у катама појединачно и екипно.

karate2

Четрдесет осми по реду Трофеј Србије „Златни појас“ у Чачку одржан је у два термина. У спортској хали „Младост“ прво су наступили кадети, јуниори, млађи сениори и сениори (13. април), а потом и полетарци, пионири и наде (20. април). Наступили су такмичари из 24 земље Европе, Африке и Азије, од којих је најудаљенији учесник дошао чак из Индије. КК „Мионица“ је у категоријама кадети, јуниори, млађи сениори и сениори имала свега два представника, јер су остали такмичари били спречени да наступе због својих школских обавеза. Јован Белошевић је наступио у категорији кадета, а Тијана Цмиљанић у категорији млађих сениорки. У врло јакој конкуренцији, где су Мионичанима противници били и репрезентативци земаља учесника, медаља је изостала. Наредног викенда су Мионичани били бројнији, а овог пута је освојено 11 медаља (2 златне, 1 сребрна и 8 бронзаних). Пионир Никола Секулић (плави појас) и нада Александар Николић (плави појас) били су најбољи у својим класама. У финалу се нашао и полетарац Никола Ранковић (оранж појас), али се окитио сребрном медаљом. Бронзани су били ката тим нада (Никола Секулић, Оливер Остојић и Александар Николић), а у појединачним наступима у својим класама Немања Читаковић, Андрија Николић, Марко Васић, Хелена Павловић, Оливер Остојић и Јана Поповић. Бронзу је освојио и Никола Секулић у апсолутном нивоу.

karate3

Карате клуб „Мионица“ је на Купу Карате савеза Уже Србије за старије узрасне категорије одржаном 21. априла у спортској хали „Смедерево“ у Смедереву успео да обезбеди три учешћа на Купу Србије. Квалификовали су се освајачи медаља Тијана Цмиљанић (млађе сениорке, сребро) и Александар Николић (кадети, бронза), као и кадеткиња Анђела Марковић која је освојила шесто место.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту