КАРАВАН КУЛТУРЕ ГОВОРА У МИОНИЦИ

Учесник трибине Арно Гујон

Општина Мионица и Удружење за развој културе јавног говора „Изражајност“ 5. јуна са почетком у 19 часова у Културном центру Мионица организују бесплатну едукативну трибину о унапређењу културе говора која се реализује у оквиру пројекта „Каравана културе говора“. Овај пројекат је саставни део националне акције „Негујмо српски језик“ коју већ четири године реализује Министарство културе и информисања Републике Србије.

Циљ трибине је буђење свести код најшире популације о неопходности неговања лепог изражавања. Поред Слободана Роксандића, мастера комуникологије и др Радована Кнежевића, професора дикције, на трибини ће учествовати и хуманитарац Арно Гујон, који је доказао да се радом и уз много труда могуће достићи висок ниво културе изражајности, чак и када се говори на страном језику.

Поред едукативне трибине намењене широј јавности, 5. и 6. јуна су планиране и радионице за основце и средњошколце у оквиру којих ће тим стручњака кроз практичне вежбе упутити децу како сами да наставе да раде на развијању своје културе говора.

Удружење за унапређивање и развој културе јавног говора „Изражајност“ окупља стручњаке из области јавног наступа, дикције, невербалне комуникације, психологије и презентовања. Удружење има за циљ да едукативним радионицама охрабри и оснажи младе људе да раде на својој излагачкој писмености и подстакне ширу јавност да више пажње посвети усменом изражавању.