КАРАВАН КУЛТУРЕ ГОВОРА У МИОНИЦИ

Учесник трибине Арно Гујон

karavan kulture govora

Општина Мионица и Удружење за развој културе јавног говора „Изражајност“ 5. јуна са почетком у 19 часова у Културном центру Мионица организују бесплатну едукативну трибину о унапређењу културе говора која се реализује у оквиру пројекта „Каравана културе говора“. Овај пројекат је саставни део националне акције „Негујмо српски језик“ коју већ четири године реализује Министарство културе и информисања Републике Србије.

Циљ трибине је буђење свести код најшире популације о неопходности неговања лепог изражавања. Поред Слободана Роксандића, мастера комуникологије и др Радована Кнежевића, професора дикције, на трибини ће учествовати и хуманитарац Арно Гујон, који је доказао да се радом и уз много труда могуће достићи висок ниво културе изражајности, чак и када се говори на страном језику.

Поред едукативне трибине намењене широј јавности, 5. и 6. јуна су планиране и радионице за основце и средњошколце у оквиру којих ће тим стручњака кроз практичне вежбе упутити децу како сами да наставе да раде на развијању своје културе говора.

Удружење за унапређивање и развој културе јавног говора „Изражајност“ окупља стручњаке из области јавног наступа, дикције, невербалне комуникације, психологије и презентовања. Удружење има за циљ да едукативним радионицама охрабри и оснажи младе људе да раде на својој излагачкој писмености и подстакне ширу јавност да више пажње посвети усменом изражавању.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту