ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Скупштина општине Мионица је на данашњој седници донела Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Мионица за 2019. годину који износи 733,8 милиона динара. Новине обухваћене другим ребалансом буџета се између осталог односе на наставак реализације пројекта Пружање услуге помоћ у кући одраслим и старијим лицима, реконструкцију зграде Услужног центра, изнајмљивање и постављање клизалишта, на увећање средстава за летње и зимско одржавање путева, као и за основно образовање због планираног увођења наставе у две смене услед реконструкције објеката Основне и Средње школе у Мионици, што ће довести до увећања трошкова током грејне сезоне.

Општински парламент је у даљем раду усвојио измену Финансијског плана ЈКП „Водовод Мионица“ и Програма субвенција за текућу годину, ради њиховог усклађивања са буџетом Општине, као и Одлуку о поверавању мионичком јавном предузећу на коришћење и управљање котларнице у Основној школи „Милан Ракић. Одлука садржи и одредбе везане за услове за прикључење на мрежу, трајање грејне сезоне, мерење испоручене количине топлотне енергије и друго. Такође, донете су и Одлуке о делатности зоохигијене, о одржавању јавних и зелених површина и о одржавању чистоће на површинама јавне намене, као и о јавним и некатегорисаним путевима на територији општине Мионица.


Одборницима се на крају седнице обратио председник општине Мионица Бобан Јанковић. Он је истакао да локалну самоуправу у наредне две године очекује озбиљна инвестициона активност, којој ће претходити доношење планске и пројектне документације и позвао их да са тим у вези узму активно учешће у предстојећим јавним расправама.