ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Скупштина општине Мионица је на данашњој седници донела Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Мионица за 2019. годину који износи 733,8 милиона динара. Новине обухваћене другим ребалансом буџета се између осталог односе на наставак реализације пројекта Пружање услуге помоћ у кући одраслим и старијим лицима, реконструкцију зграде Услужног центра, изнајмљивање и постављање клизалишта, на увећање средстава за летње и зимско одржавање путева, као и за основно образовање због планираног увођења наставе у две смене услед реконструкције објеката Основне и Средње школе у Мионици, што ће довести до увећања трошкова током грејне сезоне.

img 8979

Општински парламент је у даљем раду усвојио измену Финансијског плана ЈКП „Водовод Мионица“ и Програма субвенција за текућу годину, ради њиховог усклађивања са буџетом Општине, као и Одлуку о поверавању мионичком јавном предузећу на коришћење и управљање котларнице у Основној школи „Милан Ракић. Одлука садржи и одредбе везане за услове за прикључење на мрежу, трајање грејне сезоне, мерење испоручене количине топлотне енергије и друго. Такође, донете су и Одлуке о делатности зоохигијене, о одржавању јавних и зелених површина и о одржавању чистоће на површинама јавне намене, као и о јавним и некатегорисаним путевима на територији општине Мионица.


Одборницима се на крају седнице обратио председник општине Мионица Бобан Јанковић. Он је истакао да локалну самоуправу у наредне две године очекује озбиљна инвестициона активност, којој ће претходити доношење планске и пројектне документације и позвао их да са тим у вези узму активно учешће у предстојећим јавним расправама.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту