ОБАВЕШТЕЊЕ O НАСТАВКУ ИЗЛАГАЊА ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА

На основу члана 14.,15. и 21. Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 104/2009 и 99/2011) и тачке 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 15/2012 и 88/2018) Општинска управа општине Мионица, као орган надлежан за ажурирање дела бирчког списка за подручје општине Мионица, издаје следеће

 

ОБАВЕШТЕЊЕ O НАСТАВКУ ИЗЛАГАЊА ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА

ОБАВЕШТАВАМО ГРАЂАНЕ ДА ЈЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ МИОНИЦА НАСТАВИЛА ИЗЛАГАЊЕ ДЕЛА БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА И ПОЗИВА ГРАЂАНЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРЕБИВАЛИШТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА ДА МОГУ ИЗВРШИТИ УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК И ПОДНЕТИ ЗАХТЕВ ЗА УПИС ИЛИ БРИСАЊЕ ИЗ БИРАЧКОГ СПИСКА, ИЗМЕНУ, ИСПРАВКУ ИЛИ ДОПУНУ ПОДАТАКА У БИРАЧКОМ СПИСКУ, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА ПОЧЕВ ОД 11. МАЈА 2020. ГОДИНЕ ДО 05. ЈУНА 2020. ГОДИНЕ У 24,00 ЧАСА КАДА ОРГАН НАДЛЕЖАН ЗА ВОЂЕЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ДОНОСИ РЕШЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕЊУ БИРАЧКОГ СПИСКА.

Од дана проглашења изборне листе право на увид у бирачки списак по истом поступку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти.
Обавештавају се грађани да могу најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка (најкасније 31. мај 2020. године), поднети захтев да се у бирачком списку упише податак да ће бирач на предстојећим изборима за народне посланике Скупштине Републике гласати према месту боравишта у земљи (изабрано место гласања).
Обавештавају се грађани да могу дан после расписивања избора за народне посланике Скупштине Републике Србије, односно од 12. маја 2020. године, поднети захтев да се у бирачком списку упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати у иностранству.
Подношење захтева да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати у иностранству може се вршити најкасније до 05. јуна 2020. године.
Позивају се и малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора да могу извршити увид у део бирачког списка, у циљу провере личних података уписаних у бирачки списак и тражити упис, брисање, исправку и допуну неке чињенице, уз прилагање потребних доказа.

УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК ГРАЂАНИ И ПОДНОСИОЦИ ИЗБОРНИХ ЛИСТА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ОДНОСНО ЛИЦА КОЈЕ ОНИ ОВЛАСТЕ МОГУ ИЗВРШИТИ У ЗГРАДИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА У ПОТКРОВЉУ (Канцеларија бр. 6) СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 7:30-15:30 ЧАСОВА.

Обавештавају се грађани да решења на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси Општинска управа до закључења бирачког списка, односно 05. јуна 2020. године до 24,00 часа, а од закључења бирачког списка па све до 72 часа пре дана одређеног за одржавање избора Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Увид у бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије или сајту Републичке изборне комисије.

 

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ МИОНИЦА
Број: 208-2/2020
Мионица, 11.05.2020. године

Н А Ч Е Л Н И К
Горан Рангелов с.р.