ОБАВЕШТЕЊЕ O НАСТАВКУ ИЗЛАГАЊА ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА

На основу члана 14.,15. и 21. Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 104/2009 и 99/2011) и тачке 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 15/2012 и 88/2018) Општинска управа општине Мионица, као орган надлежан за ажурирање дела бирчког списка за подручје општине Мионица, издаје следеће

 

ОБАВЕШТЕЊЕ O НАСТАВКУ ИЗЛАГАЊА ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА

ОБАВЕШТАВАМО ГРАЂАНЕ ДА ЈЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ МИОНИЦА НАСТАВИЛА ИЗЛАГАЊЕ ДЕЛА БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА И ПОЗИВА ГРАЂАНЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРЕБИВАЛИШТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА ДА МОГУ ИЗВРШИТИ УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК И ПОДНЕТИ ЗАХТЕВ ЗА УПИС ИЛИ БРИСАЊЕ ИЗ БИРАЧКОГ СПИСКА, ИЗМЕНУ, ИСПРАВКУ ИЛИ ДОПУНУ ПОДАТАКА У БИРАЧКОМ СПИСКУ, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА ПОЧЕВ ОД 11. МАЈА 2020. ГОДИНЕ ДО 05. ЈУНА 2020. ГОДИНЕ У 24,00 ЧАСА КАДА ОРГАН НАДЛЕЖАН ЗА ВОЂЕЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ДОНОСИ РЕШЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕЊУ БИРАЧКОГ СПИСКА.

Од дана проглашења изборне листе право на увид у бирачки списак по истом поступку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти.
Обавештавају се грађани да могу најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка (најкасније 31. мај 2020. године), поднети захтев да се у бирачком списку упише податак да ће бирач на предстојећим изборима за народне посланике Скупштине Републике гласати према месту боравишта у земљи (изабрано место гласања).
Обавештавају се грађани да могу дан после расписивања избора за народне посланике Скупштине Републике Србије, односно од 12. маја 2020. године, поднети захтев да се у бирачком списку упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати у иностранству.
Подношење захтева да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати у иностранству може се вршити најкасније до 05. јуна 2020. године.
Позивају се и малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора да могу извршити увид у део бирачког списка, у циљу провере личних података уписаних у бирачки списак и тражити упис, брисање, исправку и допуну неке чињенице, уз прилагање потребних доказа.

УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК ГРАЂАНИ И ПОДНОСИОЦИ ИЗБОРНИХ ЛИСТА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ОДНОСНО ЛИЦА КОЈЕ ОНИ ОВЛАСТЕ МОГУ ИЗВРШИТИ У ЗГРАДИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА У ПОТКРОВЉУ (Канцеларија бр. 6) СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 7:30-15:30 ЧАСОВА.

Обавештавају се грађани да решења на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси Општинска управа до закључења бирачког списка, односно 05. јуна 2020. године до 24,00 часа, а од закључења бирачког списка па све до 72 часа пре дана одређеног за одржавање избора Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Увид у бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије или сајту Републичке изборне комисије.

 

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ МИОНИЦА
Број: 208-2/2020
Мионица, 11.05.2020. године

Н А Ч Е Л Н И К
Горан Рангелов с.р.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту