ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Скупштина општине Мионица је на данашњој седници донела Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Мионица за 2020. годину у укупном износу од 623 милиона динара. Говорећи о предложеним изменама председник Општине Бобан Јанковић је нагласио да је због свих последица корона вируса ово тешка година када су у питању јавне финансије.

Због тога је предложена прерасподела одређених буџетских средстава, а реализацију појединих капиталних пројеката ћемо одложити за 2021. годину. Ипак смо и поред свега успели да задржимо ниво изворних прихода од пореза на зараде из прошле године, али и да увећамо приходе од локалних пореза и такси. То је важна чињеница, јер су изворни приходи главни предуслов финансијске стабилности једне локалне самоуправе-рекао је Јанковић.

На овој седници је донета Одлука о утврђивању просечне цене квадратног метра одговарајуће непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину на територији Општине, као и Одлука о одређивању зона и најопремљеније зоне. Одлуком о одређивању зона и најопремљеније зоне је уместо досадашњих шест одређено седам зона, а седма зона обухвата непокретности које се налазе у делу обухвата будућег Плана детаљне регулације „Краљев Сто“. Скупштина је у даљем раду усвојила Европску повељу о родној равноправности на локалном нивоу, именовала Комисију за родну равноправност, Управне одборе Центра за образовање и развој Мионица и Предшколске установе Дечији вртић „Невен“ и Школски одбор Основне школе „Милан Ракић“ Мионица.

Седница је због прописаних мера одржана у Хали спортова, уз коришћење средстава личне заштите од корона вируса.

USVOJENA EVROPSKA POVELJA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI NA LOKALNOM NIVOU Na redovnoj sednici skupštine održanoj u našoj...

Posted by Boban Janković on Monday, 30 November 2020