ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

downloads1

Скупштина општине Мионица је на данашњој седници донела Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Мионица за 2020. годину у укупном износу од 623 милиона динара. Говорећи о предложеним изменама председник Општине Бобан Јанковић је нагласио да је због свих последица корона вируса ово тешка година када су у питању јавне финансије.

Због тога је предложена прерасподела одређених буџетских средстава, а реализацију појединих капиталних пројеката ћемо одложити за 2021. годину. Ипак смо и поред свега успели да задржимо ниво изворних прихода од пореза на зараде из прошле године, али и да увећамо приходе од локалних пореза и такси. То је важна чињеница, јер су изворни приходи главни предуслов финансијске стабилности једне локалне самоуправе-рекао је Јанковић.

На овој седници је донета Одлука о утврђивању просечне цене квадратног метра одговарајуће непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину на територији Општине, као и Одлука о одређивању зона и најопремљеније зоне. Одлуком о одређивању зона и најопремљеније зоне је уместо досадашњих шест одређено седам зона, а седма зона обухвата непокретности које се налазе у делу обухвата будућег Плана детаљне регулације „Краљев Сто“. Скупштина је у даљем раду усвојила Европску повељу о родној равноправности на локалном нивоу, именовала Комисију за родну равноправност, Управне одборе Центра за образовање и развој Мионица и Предшколске установе Дечији вртић „Невен“ и Школски одбор Основне школе „Милан Ракић“ Мионица.

Седница је због прописаних мера одржана у Хали спортова, уз коришћење средстава личне заштите од корона вируса.

USVOJENA EVROPSKA POVELJA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI NA LOKALNOM NIVOU Na redovnoj sednici skupštine održanoj u našoj...

Posted by Boban Janković on Monday, 30 November 2020

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту