ОПШТИНА МИОНИЦА УЛАЖЕ МИЛИОН ДИНАРА У ЗАШТИТУ ОД ПОПЛАВА И ПОЖАРА

 

Општина Мионица уложиће милион динара у заштиту од поплава и пожара. Новац ће бити уложен у опремање Сектора за ванредне ситуације и Сектора за цивилну заштиту општине Мионица, како би били што адекватније припремљени и оспособљени за правовремену реакцију и рад, закључак је првог састанка Радне групе за превенцију природних непогода и катастрофа, која је данас формирана у Мионици. Новац за опремање центара донирала организација "Човекољубље" Српске православне цркве, која је одобрила грант у износу од 5.000 долара годишње у трајању од две године.

Радна група чиј ће активни члан бити и „Човекољубље“ има задатак да изради анализе, процене ризика и планове за превенцију који су неопходан предуслов за конкурисање код републичких фондова и институција за доделу средстава за уређења водотокова. Циљ је да се опасности и ризици од природних непогода сведу на најмању могућу меру.

Радна група ће се пре свега фокусирати на израду планова превенције у селима Вировац, Табановић, Планиница, Горњи Лајковац. Организације "Човекољубље", је заједно са локалном самоуправом помагала да се санирају штете настале од поплава и пожара, из 2020, односно 2017. године.