ОПШТИНА МИОНИЦА УЛАЖЕ МИЛИОН ДИНАРА У ЗАШТИТУ ОД ПОПЛАВА И ПОЖАРА

  covekoljublje1

Општина Мионица уложиће милион динара у заштиту од поплава и пожара. Новац ће бити уложен у опремање Сектора за ванредне ситуације и Сектора за цивилну заштиту општине Мионица, како би били што адекватније припремљени и оспособљени за правовремену реакцију и рад, закључак је првог састанка Радне групе за превенцију природних непогода и катастрофа, која је данас формирана у Мионици. Новац за опремање центара донирала организација "Човекољубље" Српске православне цркве, која је одобрила грант у износу од 5.000 долара годишње у трајању од две године.

covekoljublje2

Радна група чиј ће активни члан бити и „Човекољубље“ има задатак да изради анализе, процене ризика и планове за превенцију који су неопходан предуслов за конкурисање код републичких фондова и институција за доделу средстава за уређења водотокова. Циљ је да се опасности и ризици од природних непогода сведу на најмању могућу меру.

Радна група ће се пре свега фокусирати на израду планова превенције у селима Вировац, Табановић, Планиница, Горњи Лајковац. Организације "Човекољубље", је заједно са локалном самоуправом помагала да се санирају штете настале од поплава и пожара, из 2020, односно 2017. године.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту