Посади свој хлад и у Мионици

Подела бесплатних садница белог јасена грађанима Мионице

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, општина Мионица се придружила акцији Посади свој хлад и овом приликом Вас обавештавамо да ће 09. априла у 12 часова на тргу Живојина Мишића бити организована бесплатна подела садница белог јасена.

Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија и Немачке развојне агенције (ГИЗ) које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.

Циљ ове акције јесте да се у нашој општини обезбеди чист ваздух. Поред тога, ова акција има и здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.

Обезбеђена је једна садница по особи, а подела ће се обавити уз придржавање прописаних епидемиолошких мера.

Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступачном Поглављу 27, као и у складу да циљевима светске акције „Trilion Trees“ Светског економског форума (WEF) у Давосу. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

 Уз садницу ће бити достављено и упуство за садњу као и везица за име и датум садње, за оне који се са садњом до сада нису сусрели.

Акција „Посади свој хлад“ је јединствена прилика да озеленимо делове наше општине и  зато позивамо све грађане да дођу и преузму своје саднице и да на тај начин заједно учинимо  нашу средину  квалитетнијим и здравијим местом за живот сваког од нас.