Посади свој хлад и у Мионици

beli jasen

Подела бесплатних садница белог јасена грађанима Мионице

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, општина Мионица се придружила акцији Посади свој хлад и овом приликом Вас обавештавамо да ће 09. априла у 12 часова на тргу Живојина Мишића бити организована бесплатна подела садница белог јасена.

Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија и Немачке развојне агенције (ГИЗ) које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.

Циљ ове акције јесте да се у нашој општини обезбеди чист ваздух. Поред тога, ова акција има и здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.

Обезбеђена је једна садница по особи, а подела ће се обавити уз придржавање прописаних епидемиолошких мера.

Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступачном Поглављу 27, као и у складу да циљевима светске акције „Trilion Trees“ Светског економског форума (WEF) у Давосу. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

 Уз садницу ће бити достављено и упуство за садњу као и везица за име и датум садње, за оне који се са садњом до сада нису сусрели.

Акција „Посади свој хлад“ је јединствена прилика да озеленимо делове наше општине и  зато позивамо све грађане да дођу и преузму своје саднице и да на тај начин заједно учинимо  нашу средину  квалитетнијим и здравијим местом за живот сваког од нас.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту