Бесплатни уџбеници за 98 мионичких првака

Свим првацима у свих 36 насеља, општина Мионица је по пети пут за редом обезбедила бесплатне уџбенике. За овај програм буџетом је опредељено 980 хиљада динара. Уписано је 98 првака до сада, а могуће је да ће се број повећати до почетка школске године. Захваљујући средствима Владе Републике Србије, мионички прваци ће ове године написати своја прва слова у реконструисаним и модрено опремљеним школама.На иницијативу председника Бобана Јанковића, бесплатна подела уџбеника за прваке у мионичкој општини започела је 2017. године. Ова пракса настављена је и ове године, када ће мионички прваци по пети пут за редом добити бесплатне уџбенике.

Бесплатним поделом уџбеника за прваке хтели смо да олакшамо родитељима. Знамо колико улажу у образовање своје деце. Бринемо о нашој деци. Захваљујући средствима Владе Републике Србије у реконструкције мионичких школа уложено је преко 360 милиона динара. А у плану је реконструкција основних школа у Горњој и Доњој Топлици. Преко општинског Центра за развој и образовање бесплатно су доступни многи садржаји за едукацију. Чинимо све како би наша деца имали што боље услове за школовање-рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Јанковић је додао да је образовање најмоћније оружје и да се мора улагати у едукацију и усавршавање мионичких ђака.

Деца током школовања развијају своје мисли, опхођење према другима и припремају се за нова животна искуства. Зато су им потребни позитивни примери и најбољи услови за школовање и одрастање. Бољим образовањем градимо и најбољу будућност Мионице-казао је Јанковић.

Општина Мионица је за више од 900 мионичких основаца обезбедила шести пут за редом и бесплатан улаз на базене Спортског центра „Мионица“ у селу Мионица. Преко општинског Центра за развој и образовање, ученици мионичких школа су у могућности да похађају бесплатно часове глуме, плеса, језика, програмирања и друго. А локална самоуправа је од почетка ове године бесплатно уручила 27 колица за децу и 28 ауто седишта, а за 27 породиља исплаћена је једнократна помоћ у износу од 40 хиљада динара.Бесплатни комплети уџбеника ће мионичке прваке сачекати првог дана школске године, чиме ће им општина Мионица на најлепши начин честитати полазак у школу.