Бесплатни уџбеници за 98 мионичких првака

udbenici za prvake

Свим првацима у свих 36 насеља, општина Мионица је по пети пут за редом обезбедила бесплатне уџбенике. За овај програм буџетом је опредељено 980 хиљада динара. Уписано је 98 првака до сада, а могуће је да ће се број повећати до почетка школске године. Захваљујући средствима Владе Републике Србије, мионички прваци ће ове године написати своја прва слова у реконструисаним и модрено опремљеним школама.На иницијативу председника Бобана Јанковића, бесплатна подела уџбеника за прваке у мионичкој општини започела је 2017. године. Ова пракса настављена је и ове године, када ће мионички прваци по пети пут за редом добити бесплатне уџбенике.

jankovic sa prvacima

Бесплатним поделом уџбеника за прваке хтели смо да олакшамо родитељима. Знамо колико улажу у образовање своје деце. Бринемо о нашој деци. Захваљујући средствима Владе Републике Србије у реконструкције мионичких школа уложено је преко 360 милиона динара. А у плану је реконструкција основних школа у Горњој и Доњој Топлици. Преко општинског Центра за развој и образовање бесплатно су доступни многи садржаји за едукацију. Чинимо све како би наша деца имали што боље услове за школовање-рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

mionicki prvaci

Јанковић је додао да је образовање најмоћније оружје и да се мора улагати у едукацију и усавршавање мионичких ђака.

Деца током школовања развијају своје мисли, опхођење према другима и припремају се за нова животна искуства. Зато су им потребни позитивни примери и најбољи услови за школовање и одрастање. Бољим образовањем градимо и најбољу будућност Мионице-казао је Јанковић.

skole u mionici

Општина Мионица је за више од 900 мионичких основаца обезбедила шести пут за редом и бесплатан улаз на базене Спортског центра „Мионица“ у селу Мионица. Преко општинског Центра за развој и образовање, ученици мионичких школа су у могућности да похађају бесплатно часове глуме, плеса, језика, програмирања и друго. А локална самоуправа је од почетка ове године бесплатно уручила 27 колица за децу и 28 ауто седишта, а за 27 породиља исплаћена је једнократна помоћ у износу од 40 хиљада динара.Бесплатни комплети уџбеника ће мионичке прваке сачекати првог дана школске године, чиме ће им општина Мионица на најлепши начин честитати полазак у школу.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту