Избеглицама у Мионици 900 хиљада динара за набавку грађевинског материјала

Грађевински материјал за адаптацију и реконструкцију кућа вредан 900 хиљада динара добиће две избегличке породице у општини Мионица. Новац за породице Тутуш и Милић обезбедили су општина и Комесаријат за избеглице и расељена лица Републике Србије. Породице ће добити грађевински материјал за реконструкцију носеће конструкције, хидроизолације, изградњу санитарног чвора, подних облога, малтерисања, фасаде, увођење и замену електро и водоводних инсталација и других радова неопходних за завршетак градње или адаптацију. Председник општине Мионица Бобан Јанковић потписао је уговор са породицама и том приликом изјавио.

Побољшање квалитета живота избеглих лица на територији општине Мионица до сада је реализовано кроз бројне пројекте. Један од њих, који настављамо из године у годину је и Пројекат побољшања услова становања избеглих лица кроз доделу помоћи у грађевинском материјалу. Породице Тутуш и Милић заслужују да им живот буде још лепши и безбрижнији. Поносан сам и на то што смо успели да обезбедимо и станове за 16 породица-рекао је Јанковић.

Општина Мионица у сарадњи са донаторским фондом Регионалног стамбеног програма обезбедила је дом за избегла лица на територији општине Мионица. Зграда за становање завршена је почетком 2020. године, када се 16 породица уселило и коначно решило стамбени проблем.