МИОНИЦА ДОМАЋИН ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА У ПЛЕСУ

 

Општина Мионица биће домаћин државног првенства у плесу у ком ће учествовати преко 300 такмичара из 18 клубова из целе Србије. Први пут у Колубарски округ долазе најбољи спортски плесачи Србије, који ће 20. марта имати прилику да се надмећу у дисциплинама латино америчких и стандардних плесова, као и дисциплинама савременог плеса у модерној и новој хали Спортског центра у Мионици. Финале и избор за државног првака одржаће се на самом крају, док ће пре тога, у ревијалном делу, наступити предшколци и ученици нижих разреда мионичких школа и одрасли полазници плесне школе из Мионице.

- Одлично је што ће Мионица бити домаћин државног првенства у плесу. Долазак овако великих такмичења нам доказује оправданост улагања у реконструкцију Спортског центра. Модерна спортска хала сада има све услове да буде домаћин државних такмичења. У реконструкцију смо уложили 114 милиона динара. Напредак Мионице  је незаустављив процес. Улажемо огроман труд у сваку у развој сваке области, од инфраструктуре, спорта, културе, социјалне заштите до образовања. Мионичани ће имати прилику да погледају државне прваке и да уживају у плесу, а неки ће и наступити. Преко Центра за развој и образовање сви наши грађани. већ четири године, имају прилику да се опробају у плесу. Захвалио бих се Плесном Савезу Србије, Министарству спрота и омладине и плесној школи РМП на изузетној сарадњи – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

- Наш циљ је популаризација спортског плеса у срединама и ван великих градова. Зато смо одлучили да представимо Мионицу као једну од најперспективнијих општина, а желимо да у то уверимо све наше такмичаре, као и широку публику која ће долазити из више од десет градова Србије. Преко Центра за образовање и развој Мионице већ од 2018. године активно учимо децу, омладину и одрасле плесној култури. Захваљујући репутацији коју имамо у Плесном савезу Србије добили смо прилику да у Мионицу доведемо најбоље српске плесне парове, групе и формације, а све то уз несебичну помоћ  општине Мионица. Посебну захвалност за поверење и подршку дајем председнику општине Бобану Јанковићу. Надам се да ћемо у недељу увече сви уживати у чарима овог прелепог спорта - речи су Миодрага Мићића који ће тог дана бити један од судија са највишом националном лиценцом.

Такмичење организују Студио РМП Клуб, Плесни Савез Србије и општина Мионица уз покровитељство Министарства омладине и спорта. Организатори позивају све заинтересоване да присуствују великом финалу које је заказано за 19:30 часова, где ће за све посетиоце улаз бити бесплатан.