МИОНИЦА ДОМАЋИН ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА У ПЛЕСУ

 rmp poster

Општина Мионица биће домаћин државног првенства у плесу у ком ће учествовати преко 300 такмичара из 18 клубова из целе Србије. Први пут у Колубарски округ долазе најбољи спортски плесачи Србије, који ће 20. марта имати прилику да се надмећу у дисциплинама латино америчких и стандардних плесова, као и дисциплинама савременог плеса у модерној и новој хали Спортског центра у Мионици. Финале и избор за државног првака одржаће се на самом крају, док ће пре тога, у ревијалном делу, наступити предшколци и ученици нижих разреда мионичких школа и одрасли полазници плесне школе из Мионице.

- Одлично је што ће Мионица бити домаћин државног првенства у плесу. Долазак овако великих такмичења нам доказује оправданост улагања у реконструкцију Спортског центра. Модерна спортска хала сада има све услове да буде домаћин државних такмичења. У реконструкцију смо уложили 114 милиона динара. Напредак Мионице  је незаустављив процес. Улажемо огроман труд у сваку у развој сваке области, од инфраструктуре, спорта, културе, социјалне заштите до образовања. Мионичани ће имати прилику да погледају државне прваке и да уживају у плесу, а неки ће и наступити. Преко Центра за развој и образовање сви наши грађани. већ четири године, имају прилику да се опробају у плесу. Захвалио бих се Плесном Савезу Србије, Министарству спрота и омладине и плесној школи РМП на изузетној сарадњи – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

- Наш циљ је популаризација спортског плеса у срединама и ван великих градова. Зато смо одлучили да представимо Мионицу као једну од најперспективнијих општина, а желимо да у то уверимо све наше такмичаре, као и широку публику која ће долазити из више од десет градова Србије. Преко Центра за образовање и развој Мионице већ од 2018. године активно учимо децу, омладину и одрасле плесној култури. Захваљујући репутацији коју имамо у Плесном савезу Србије добили смо прилику да у Мионицу доведемо најбоље српске плесне парове, групе и формације, а све то уз несебичну помоћ  општине Мионица. Посебну захвалност за поверење и подршку дајем председнику општине Бобану Јанковићу. Надам се да ћемо у недељу увече сви уживати у чарима овог прелепог спорта - речи су Миодрага Мићића који ће тог дана бити један од судија са највишом националном лиценцом.

Такмичење организују Студио РМП Клуб, Плесни Савез Србије и општина Мионица уз покровитељство Министарства омладине и спорта. Организатори позивају све заинтересоване да присуствују великом финалу које је заказано за 19:30 часова, где ће за све посетиоце улаз бити бесплатан.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту