У завршници мионичке "Мини макси лиге" 51 екипа из целог Колубарског округа

Мионичка "Мини макси лига", друга најмасовнија рекреативна лига у Србији улази у завршну фазу. За победничка места и пласман на нивоу региона Западне Србије бориће се 29 екипа узраста од седам до 10 година, разврстаних у Микро, Мини и Миди лигу. У завршницу регионалног такмичења у Мега и Макси категорији већ су се пласирале четири екипе. Две екипе клуба "Сењак бели" из Ваљева који су били најбољи у суботу 5. и 6. марта у конкуренцији 22 екипе из Ваљева, Љига, Лазаревца, Лајковца, Уба, Осечине и Мионице. У регионално такмичење квалификовали су се и другопласирани „Раднички плави“ из Ваљева и „Омладинац“ из Љига.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је пехаре и медаље победницима и том приликом честитао свим учесницима.

Честитам победницима на освојеном првом месту. Настављамо добру спортску традицију. Мионица је и ове године домаћин Мини макси лиге. Овај важан спортски догађај и млади преспективни спортисти оправдавају наше улагање у спорт - нагласио је Јанковић.

Мионичка „Мини макси лига“ у којој учествује 51 екипа спада међу најгледанија аматерска спортска дешавања у Србији, а Мионица дели друго место са Новим Садом по броју екипа и деце која се такмиче.

Технички организатор је и ове године Спортски центар „Мионица“, покровитељ општина Мионица, а суорганизатори Установа за физичку културу „Валис“ из Ваљева и Спортски савез општине Мионица. У категорији Макси у којој учествују играчи рођени 2011. године и млађи друго место припало је екипи Раднички плави из Ваљева, трећи је Реал 28 бели из Лазаревца, четврти ваљевски Тешњар. У конкуренцији фудбалера у Мега лиги, коју чине 2010. годиште и млађи, друго место припало је Омладинцу из Љига, трећи је био Раднички наранџасти, а четврте мионичке Војводе бели. Програм за наредни викенд обележиће у суботу у Мионици завршница у категорији Миди (2012. годиште и млађи), док ће у недељу на терен Хале спортова у Ваљеву истрчати играчи рођени 2014. године и млађи у оквиру завршног турнира у категорији Микро.