У завршници мионичке "Мини макси лиге" 51 екипа из целог Колубарског округа

mini maksi liga u mionici

Мионичка "Мини макси лига", друга најмасовнија рекреативна лига у Србији улази у завршну фазу. За победничка места и пласман на нивоу региона Западне Србије бориће се 29 екипа узраста од седам до 10 година, разврстаних у Микро, Мини и Миди лигу. У завршницу регионалног такмичења у Мега и Макси категорији већ су се пласирале четири екипе. Две екипе клуба "Сењак бели" из Ваљева који су били најбољи у суботу 5. и 6. марта у конкуренцији 22 екипе из Ваљева, Љига, Лазаревца, Лајковца, Уба, Осечине и Мионице. У регионално такмичење квалификовали су се и другопласирани „Раднички плави“ из Ваљева и „Омладинац“ из Љига.

predsednik opstine boban jankovic urucuje medalje

Председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је пехаре и медаље победницима и том приликом честитао свим учесницима.

Честитам победницима на освојеном првом месту. Настављамо добру спортску традицију. Мионица је и ове године домаћин Мини макси лиге. Овај важан спортски догађај и млади преспективни спортисти оправдавају наше улагање у спорт - нагласио је Јанковић.

Мионичка „Мини макси лига“ у којој учествује 51 екипа спада међу најгледанија аматерска спортска дешавања у Србији, а Мионица дели друго место са Новим Садом по броју екипа и деце која се такмиче.

senjak iz valjeva

Технички организатор је и ове године Спортски центар „Мионица“, покровитељ општина Мионица, а суорганизатори Установа за физичку културу „Валис“ из Ваљева и Спортски савез општине Мионица. У категорији Макси у којој учествују играчи рођени 2011. године и млађи друго место припало је екипи Раднички плави из Ваљева, трећи је Реал 28 бели из Лазаревца, четврти ваљевски Тешњар. У конкуренцији фудбалера у Мега лиги, коју чине 2010. годиште и млађи, друго место припало је Омладинцу из Љига, трећи је био Раднички наранџасти, а четврте мионичке Војводе бели. Програм за наредни викенд обележиће у суботу у Мионици завршница у категорији Миди (2012. годиште и млађи), док ће у недељу на терен Хале спортова у Ваљеву истрчати играчи рођени 2014. године и млађи у оквиру завршног турнира у категорији Микро.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту