Средња школа у Мионици добија нови амфитеатар

Мионички средњошколци већ три године похађају комплетно реновирану школу, а до краја јуна добиће нов и модерно опремљен амфитетар капацитета 55 места. Биће постављени нови пројектори, намештај, зидна платна, школске клупе, столице и друга опрема која ће унапредити квалитет наставе. На основу конкурса за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења Министарство правде подржало је овај пројекат са готово 700 хиљада динара.

  • Захваљујем се Министарству правде које је определило средства. Средња школа је била ажурна, припремила документацију и ускоро ћемо имати нови амфитеатар. Улагање у образовање је веома важно и зато смо уз помоћ државе успели да потпуно реновирамо и средњу и основну школу у Мионици. Издвојено је 338 милиона динара. Деца заслужују најбоље, а на нама је обавеза да им омогућимо квалитетне услове за школовање и одрастање – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Из средње школе „Мионица“ наглашавају да ће опремањем амфитеатра школа добити потпуно нов и мултифункционалан простор који ће у великој мери унапредити наставу, као и ваннаставне активности. Додају да ће се одржавати бројне радионице и предавња за ученике, а значајно ће бити за извођење додатних вежби туристичко-хотелијерског смера.