Граде се модерне трибине са 300 места и свлачионице на фудбалском терену у Мионици

На фудбалском терену ФК "Рибница" у Мионици ускоро почиње градња модерних трибина са 300 места, вредних 22 милиона динара. Ово ће бити прва велика инвестиција у трибине од када је терен реконструисан, пре 11 година. Радове на потпуној реконструкцији трибина заједнички финансирају Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) и општина Мионица. Поред трибина биће изграђене и нове свлачионице, просторије за судије, као и додатни простор који ће представљати модерно уређен амбијент. Заједничком сарадњом на пројекту издвојено је око 22 милиона динара, а учешће локалне самоуправе је 3,3 милиона динара.

  • Настојимо да спортисти имају што боље услове. А такође ће бољи поглед на утакмице и спортска дешавања бити са модерних трибина. Реконструисали смо и кошаркашки терен, а Мионица има и теретану на отвореном у центру. Фудбалски терен се налази у линијском парку, где сада радимо расвету. Из дана у дан постаје све лепши и уређенији – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) спроводи програм Европске уније за локални развој, а општини Мионици је одобрен пројекат на основу Јавног позива за пројекте локалне инфраструктуре. Поред Мионице, а на основу овог позива финансираће се пројекати из 33 локалне самоуправе из Србије.