Општина Мионица опремила јединицу цивилне заштите

Jединицa цивилне заштите у Мионици добила је у сарадњи општине и "Човекољубља" Добротворне фондације СПЦ опрему вредну 1,4 милиона динара. Набављена је најсавременија, стандардизована и сертификована заштитна опрема, обућа, комплетна одећа, алат, резервоари, опрема за прву помоћ. Такође, повереницима ће бити одржана обука, где ће научити како да користе опрему и реагују у кризним моментима.

- Ово је још један успешно реализован пројекат. У сарадњи с "Човекољубљем" радимо на унапређењу наше цивилне заштите, која је годинама била потпуно запостављена и урушена. Сви смо сведоци какве су нас природне катастрофе задесиле у претходном периоду. Поплаве и пожари. Сада смо опремили цивилну заштиту, а истовремено радимо на уређењу корита Рибнице. Спроводимо пројекте које ће утицати на спречавање настајања великих последица које са собом носе природне катастрофе. У наредном периоду наставићемо са улагањима у ову област– рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Пројекат „Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегије приправности – ПРЕПС“ који се финанисира уз подршку BHA USAID реализују Catholic Relief Services (CRS) у сарадњи са партнером у Србији „Човекољубљем“.