Општина Мионица опремила јединицу цивилне заштите

2

Jединицa цивилне заштите у Мионици добила је у сарадњи општине и "Човекољубља" Добротворне фондације СПЦ опрему вредну 1,4 милиона динара. Набављена је најсавременија, стандардизована и сертификована заштитна опрема, обућа, комплетна одећа, алат, резервоари, опрема за прву помоћ. Такође, повереницима ће бити одржана обука, где ће научити како да користе опрему и реагују у кризним моментима.

- Ово је још један успешно реализован пројекат. У сарадњи с "Човекољубљем" радимо на унапређењу наше цивилне заштите, која је годинама била потпуно запостављена и урушена. Сви смо сведоци какве су нас природне катастрофе задесиле у претходном периоду. Поплаве и пожари. Сада смо опремили цивилну заштиту, а истовремено радимо на уређењу корита Рибнице. Спроводимо пројекте које ће утицати на спречавање настајања великих последица које са собом носе природне катастрофе. У наредном периоду наставићемо са улагањима у ову област– рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

3

Пројекат „Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегије приправности – ПРЕПС“ који се финанисира уз подршку BHA USAID реализују Catholic Relief Services (CRS) у сарадњи са партнером у Србији „Човекољубљем“.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту