Јанковић посетио породицу Мандић у Санковићу и двогодишњој Теодори поклонио бицикл

Председник општине Мионица Бобан Јанковић посетио је породицу Мандић у Санковићу, а двогодишњој Теодори поклонио бицикл поводом крштења.  Радоје Мандић и његова жена Жана Кургангалијева, пореклом из Казахстана, учествовали су у програму која је општина организовала пре три године под називом „Мионичка млада“, а сада имају ћерку Теодору.

- Захваљујем се породици Мандић на позиву. Данас сам уживао, а срећни осмеси породице све говоре. Надам се да ће се Теодори свидети поклон. Ово је заиста прелеп повод. Све што радимо у нашој општини радимо због боље будућности наше деце. Они заслужују најбоље услове. Организовали смо да имају бесплатне часове преко Центра за развој образовање, бесплатне уџбенике, спортске терене, ауто-седишта и колица за бебе и др. Континуирано радимо на побољшању услова образовања и одрастања. – рекао је Јанковић.

Радоје и Жана су већ три године у срећном браку, а Жана се врло брзо навикла на живот у Србији.

- Хвала председнику општине што нас је уважио и дошао да заједно прославимо крштење наше ћерке. – захвалили су се Мандићи.

Општина Мионица спроводи мере популационе политике, а само ове године, од јануара до септембра обезбедила је једнократну помоћ у износу од 40 хиљада динара, колица и ауто-седишта за 101 миониччку бебу, а већ шест година заредом обезбеђује бесплатне уџбенике за прваке, као и бесплатан превоз за ђаке.

Општина учествује  и у реализацији програма „Подстицајно родитељство“ у сарадњи са Министарством за бригу о продици, УНИЦЕФ-ом и Сталном конференцијом градова и општина.