Јанковић посетио породицу Мандић у Санковићу и двогодишњој Теодори поклонио бицикл

jankovic sa porodicom mandic

Председник општине Мионица Бобан Јанковић посетио је породицу Мандић у Санковићу, а двогодишњој Теодори поклонио бицикл поводом крштења.  Радоје Мандић и његова жена Жана Кургангалијева, пореклом из Казахстана, учествовали су у програму која је општина организовала пре три године под називом „Мионичка млада“, а сада имају ћерку Теодору.

tedora mandic

- Захваљујем се породици Мандић на позиву. Данас сам уживао, а срећни осмеси породице све говоре. Надам се да ће се Теодори свидети поклон. Ово је заиста прелеп повод. Све што радимо у нашој општини радимо због боље будућности наше деце. Они заслужују најбоље услове. Организовали смо да имају бесплатне часове преко Центра за развој образовање, бесплатне уџбенике, спортске терене, ауто-седишта и колица за бебе и др. Континуирано радимо на побољшању услова образовања и одрастања. – рекао је Јанковић.

Радоје и Жана су већ три године у срећном браку, а Жана се врло брзо навикла на живот у Србији.

jankovic u poseti porodici mandic u sankovicu

- Хвала председнику општине што нас је уважио и дошао да заједно прославимо крштење наше ћерке. – захвалили су се Мандићи.

Општина Мионица спроводи мере популационе политике, а само ове године, од јануара до септембра обезбедила је једнократну помоћ у износу од 40 хиљада динара, колица и ауто-седишта за 101 миониччку бебу, а већ шест година заредом обезбеђује бесплатне уџбенике за прваке, као и бесплатан превоз за ђаке.

Општина учествује  и у реализацији програма „Подстицајно родитељство“ у сарадњи са Министарством за бригу о продици, УНИЦЕФ-ом и Сталном конференцијом градова и општина.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту