Михољски сусрети села у Доњој Топлици

 

У сарадњи са Министарством за бригу о селу, општина Мионица организоваће Михољске сурете села у Доњој Топлици у недељу, 02. октобра.  Све посетиоце и учеснике очекује културни и занимљив садржај. Надвлачење конопца, скок удаљ, трка у џаковима, набацивање колутова, трка на 100 метара, квиз знања из области традиције, турнир у шаху су само неке од игара у којима је организовано надметање.

- Поред пројеката које реализујемо веома је важно да развијамо и социјални капитал. Да упознајемо једни друге и организујемо што више догађаја, да учимо о нашим селима која су препуна инспиративних прича и обичаја. Поред тога, морамо улагати у бољи животни стандарад. Само прошле године асфалтирали смо више од 50 километара путева, а радимо и на пројектима водоснабдевања у селима.  Захваљујем се Министарству за бригу о селу на успешној сарадњи. Верујем да ће наши суграђани посетити овај догађај и да ћемо сви заједно уживати.  – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Новост је да ће ове године бити организовано и такмичење у здравицама у којем ће учествовати деца, а наступиће и фолклорна друштва са територије општине Мионица.

Министарство за бригу о селу и општина Мионица издвојили су скоро 600 хиљада динара за ову манифестацију.