Почели радови на изградњи трибина у Мионици

На фудбалском терену ФК „Рибница“ у Мионици почела је изградња модерних трибина са 300 места. Радове на потпуној реконструкцију заједнички финансирају Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) и општина Мионица. Поред трибина биће изграђене и нове свлачионице, просторије за судије, као и додатни простор који ће представљати модерно уређен амбијент. Заједничком сарадњом на пројекту издвојено је око 22 милиона динара, а учешће локалне самоуправе је 3,3 милиона динара..Радове је обишао председник општине Мионица Бобан Јанковић који је том приликом истакао значај улагања у спорт.

  • Настављамо са улагањима у спорт. Након изградње теретане на отвореном, реконструкције кошаркашког терена, спортске хале, на ред су дошле и трибине. Свакако да ће бољи поглед на утакмице бити са модерних трибина које градимо. Спорт је веома важан, добра вест је да је ове године са радом наставио и Карате клуб у Мионици, а прошле године смо основали и Бокс клуб. Поносан сам на чињеницу да је наша Мионица постала право градилиште. Градимо трибине, канализациону мрежу, почињемо водоводни систем Кључка врела. А истовремено се по плану одвијају радови на Пуликином легату. Следи и наставак радова на Кући Колубарске битке, а настављамо и са реконструкцијом парка у Мионици – рекао је Јанковић и додао да се фудбалски терен налази у склопу линијског парка где ће се радити пошумљавање, а јавна расвета је завршена.

  • Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) спроводи програм Европске уније за локални развој, а општини Мионици је одобрен пројекат на основу Јавног позива за пројекте локалне инфраструктуре. Поред Мионице, а на основу овог позива финансираће се пројекати из 33 локалне самоуправе из Србије.

Радове на изградњи трибина изводи грађевинско предузеће „Компресор инг“ из Ваљева.