Почела Мини макси лига у Мионици, такмичи се 47 екипа из Колубарског округа

У оквиру Мини макси фудбалске лиге, која је почела у Мионици, од новембра до марта такмичиће се 47 екипа из 12 клубова из Ваљева, Љига, Лајковца, Уба, Осечине и Мионице узраста од 7 до 11 година. Такмичење се организује у 5 лига, где ће из сваке бити изабран победник који ће се пласирати на даље регионално такмичење.

Мионица је домаћин и ове године. Мионички Спортски центар по четврти пут организује Мини макси лигу „Мионица 2022/2023“. Ово нам је још једна потврда да смо били на правом путу када смо изградили једну модерну халу за чију обнову је издвојено 114 милиона динара. И то након 25 година чекања. Показали смо да имамо спортски квалитет. Са улагањима настављамо и даље. Управо, у Мионици реконструишемо трибине, градимо модерне свлачионице, просторије за судије и један модеран спортски амбијент. Обновили смо терене, имамо теретане на отвореном и затвореном, а бавимо се развојем клубова. Основали смо боксерски клуб, а са радом је наставио и карате клуб. Спорт је важан за све, а поготово наше најмлађе. Верујем да ћемо сви наћи времена и да ћемо бити редовна публика у спортској хали где ћемо бодрити наше најмлађе спортисте – рекао је Јанковић који је свим учесницима пожелео много среће у такмичењу.

У Мионици је у току реконструкција трибина у коју је уложено 22 милиона динара. Пројекат финансирају локална самоуправа и Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Мионица се 2019. године придружила великој породици градова широм Србије у којима се организује Мини макси фудбалска лига, а који је најмасовнији спортски покрет и пројекат Базичног фудбала у Србији, региону Западног Балкана и Југоисточне Европе.