Почела Мини макси лига у Мионици, такмичи се 47 екипа из Колубарског округа

img 1055

У оквиру Мини макси фудбалске лиге, која је почела у Мионици, од новембра до марта такмичиће се 47 екипа из 12 клубова из Ваљева, Љига, Лајковца, Уба, Осечине и Мионице узраста од 7 до 11 година. Такмичење се организује у 5 лига, где ће из сваке бити изабран победник који ће се пласирати на даље регионално такмичење.

Мионица је домаћин и ове године. Мионички Спортски центар по четврти пут организује Мини макси лигу „Мионица 2022/2023“. Ово нам је још једна потврда да смо били на правом путу када смо изградили једну модерну халу за чију обнову је издвојено 114 милиона динара. И то након 25 година чекања. Показали смо да имамо спортски квалитет. Са улагањима настављамо и даље. Управо, у Мионици реконструишемо трибине, градимо модерне свлачионице, просторије за судије и један модеран спортски амбијент. Обновили смо терене, имамо теретане на отвореном и затвореном, а бавимо се развојем клубова. Основали смо боксерски клуб, а са радом је наставио и карате клуб. Спорт је важан за све, а поготово наше најмлађе. Верујем да ћемо сви наћи времена и да ћемо бити редовна публика у спортској хали где ћемо бодрити наше најмлађе спортисте – рекао је Јанковић који је свим учесницима пожелео много среће у такмичењу.

У Мионици је у току реконструкција трибина у коју је уложено 22 милиона динара. Пројекат финансирају локална самоуправа и Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Мионица се 2019. године придружила великој породици градова широм Србије у којима се организује Мини макси фудбалска лига, а који је најмасовнији спортски покрет и пројекат Базичног фудбала у Србији, региону Западног Балкана и Југоисточне Европе.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту