Вода за десет мионичких села, почели радови на изградњи водоводног система Кључка врела

У мионичком селу Кључ почела је изградња водоводног система Кључка врела вредног око 130 милиона динара чиме ће се значајно унапредити водснабдевање у десет мионичких села. Овај пројекат финансира општина, а  у Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама и Кључу биће у великој мери побољшан квалитет водоснабдевања, док ће у Голупцу и Осеченици систем бити знатно растерећен са већим количинама воде. Радове је обишао председник општине Мионица Бобан Јанковић који је истакао да мештани ових села знају колико је ово значајан пројекат.

- Верујте ми да данас нема срећнијег човека од мене. Решићемо деценијске проблеме са којима се грађани суочавају. Пред нама је много посла како бисмо овај водовод пустили у рад до следећег лета. Добро је да смо завршили и цевовод Котлине-Рајковић који је значајан за овај пројекат. Имамо сушне периоде и воду морамо да обезбедимо. Грађанима смо обећали да ћемо радити Кључка врела и то морамо завршити – рекао је Јанковић.

Капацитет изворишта је око 20 литара у секунди, а биће изграђене и две црпне станице.

- За реконструкцију водоводног система Котлине-Рајковић, уз помоћ Владе Републике Србије издвојили смо близу 20 милиона динара. Такође у Шушеоци и Ђурђевцу је завршено 6 километара разводне мреже. Започели смо и пројекат водовода у Горњем Мушићу и Тодорин Долу где ћемо такође решити проблеме. Разводну мрежу урадили смо и у Санковићу и Клашнићу – рекао је Јанковић.