Вода за десет мионичких села, почели радови на изградњи водоводног система Кључка врела

jankovic u obilasku radova

У мионичком селу Кључ почела је изградња водоводног система Кључка врела вредног око 130 милиона динара чиме ће се значајно унапредити водснабдевање у десет мионичких села. Овај пројекат финансира општина, а  у Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама и Кључу биће у великој мери побољшан квалитет водоснабдевања, док ће у Голупцу и Осеченици систем бити знатно растерећен са већим количинама воде. Радове је обишао председник општине Мионица Бобан Јанковић који је истакао да мештани ових села знају колико је ово значајан пројекат.

radovi na izgradnji vodovodnog sistema kljucka vrela

- Верујте ми да данас нема срећнијег човека од мене. Решићемо деценијске проблеме са којима се грађани суочавају. Пред нама је много посла како бисмо овај водовод пустили у рад до следећег лета. Добро је да смо завршили и цевовод Котлине-Рајковић који је значајан за овај пројекат. Имамо сушне периоде и воду морамо да обезбедимо. Грађанима смо обећали да ћемо радити Кључка врела и то морамо завршити – рекао је Јанковић.

Капацитет изворишта је око 20 литара у секунди, а биће изграђене и две црпне станице.

poceli radovi

- За реконструкцију водоводног система Котлине-Рајковић, уз помоћ Владе Републике Србије издвојили смо близу 20 милиона динара. Такође у Шушеоци и Ђурђевцу је завршено 6 километара разводне мреже. Започели смо и пројекат водовода у Горњем Мушићу и Тодорин Долу где ћемо такође решити проблеме. Разводну мрежу урадили смо и у Санковићу и Клашнићу – рекао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту