Заједничка акција озелењавања у Мионици, посађене 93 саднице

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и више од 100 ученика првог и четвртог разреда основне школе „Милан Ракић“ посадили су 93 саднице у линијском парку поред Рибнице. За овај пројекат озелењавања Министарство заштите животне средине и локална самопурава обезбедили су милион динара.

  • Данас смо у линијском парку посадили 93 саднице у сарадњи са Министарством заштите животне средине. Уређујемо део по део. Завршили смо расвету, а сада радимо и трибине и свлачионице на фудбалском терену, који се такође налази у линијском парку. Данас смо одрадили велики посао и обезбедили будућим генерацијама здравију и чистију средину. Хвала дивној деци – рекао је Јанковић.


У изградњу линијског парка Министарство заштите животне средине и општина Мионица уложили су 16,7 милиона динара, а почетку радова прошле године присуствовала је и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

  • Некада се овде налазио запуштен простор, а ми смо успели да направимо и игралиште и шеталиште у дужини од 500 метара уз Рибницу. Уз то, успели смо и да регулишемо један део корита Рибнице. Настављамо са додатним пројекима, планирамо да у овом парку направимо и тениске терене – додао је Јанковић.