Заједничка акција озелењавања у Мионици, посађене 93 саднице

ozelenjavanje linijskog parka 4

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и више од 100 ученика првог и четвртог разреда основне школе „Милан Ракић“ посадили су 93 саднице у линијском парку поред Рибнице. За овај пројекат озелењавања Министарство заштите животне средине и локална самопурава обезбедили су милион динара.

ozelenjavanje linijskog parka 3

  • Данас смо у линијском парку посадили 93 саднице у сарадњи са Министарством заштите животне средине. Уређујемо део по део. Завршили смо расвету, а сада радимо и трибине и свлачионице на фудбалском терену, који се такође налази у линијском парку. Данас смо одрадили велики посао и обезбедили будућим генерацијама здравију и чистију средину. Хвала дивној деци – рекао је Јанковић.

ozelenjavanje linijskog parka 1
У изградњу линијског парка Министарство заштите животне средине и општина Мионица уложили су 16,7 милиона динара, а почетку радова прошле године присуствовала је и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

ozelenjavanje linijskog parka 2

  • Некада се овде налазио запуштен простор, а ми смо успели да направимо и игралиште и шеталиште у дужини од 500 метара уз Рибницу. Уз то, успели смо и да регулишемо један део корита Рибнице. Настављамо са додатним пројекима, планирамо да у овом парку направимо и тениске терене – додао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту