Јанковић обишао радове на изградњи Куће Колубарске битке

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је радове на изградњи Куће Колубарске битке која ће у 5Д формату приказати победу срспке војске у Првом светском рату, под командом војводе Живојина Мишића. Прва фаза је завршена, а у току су радови на другој фази којом је предвиђена адаптација и доградња дела објекта Културног центра у циљу мултимедијалне презентације Куће Колубарске битке. Средства за ову фазу радова обезбедило је Министарство културе у износу од 12 милиона динара.

Имамо јаку вољу да Мионицу учинимо што развијенијом општином. Задовољан сам како напредују радови на изградњи Куће Колубарске битке. Биће то прелеп музеј, и то овде, у нашој Мионици, на понос свих нас – рекао је Јанковић.

Цео пројекат обухвата импозантну мултифункционалну поставку која ће у 5Д формату на 400 квадрата посетиоцима омогућити да се упознају с чињеницама и детаљима о људима и догађајима који су оставили неизбрисив траг у историји Србије и света. Овим пројектом биће заокружен процес реконструкције и адаптације Културног центра Мионица започет 2016. године када је отворена комплетно реновирана биоскопска сала, а након тога дограђене и помоћне просторије.

Наставићемо да се развијамо из дана у дан. Радимо истовремено водовод, канализацију. А у област културе, кроз пројекте које ове године спроводимо, уложено је више од 38 милиона динара - закључио је Јанковић.