Јанковић обишао радове на изградњи Куће Колубарске битке

jankovic u obilasku radova

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је радове на изградњи Куће Колубарске битке која ће у 5Д формату приказати победу срспке војске у Првом светском рату, под командом војводе Живојина Мишића. Прва фаза је завршена, а у току су радови на другој фази којом је предвиђена адаптација и доградња дела објекта Културног центра у циљу мултимедијалне презентације Куће Колубарске битке. Средства за ову фазу радова обезбедило је Министарство културе у износу од 12 милиона динара.

Имамо јаку вољу да Мионицу учинимо што развијенијом општином. Задовољан сам како напредују радови на изградњи Куће Колубарске битке. Биће то прелеп музеј, и то овде, у нашој Мионици, на понос свих нас – рекао је Јанковић.

mural 2

Цео пројекат обухвата импозантну мултифункционалну поставку која ће у 5Д формату на 400 квадрата посетиоцима омогућити да се упознају с чињеницама и детаљима о људима и догађајима који су оставили неизбрисив траг у историји Србије и света. Овим пројектом биће заокружен процес реконструкције и адаптације Културног центра Мионица започет 2016. године када је отворена комплетно реновирана биоскопска сала, а након тога дограђене и помоћне просторије.

Наставићемо да се развијамо из дана у дан. Радимо истовремено водовод, канализацију. А у област културе, кроз пројекте које ове године спроводимо, уложено је више од 38 милиона динара - закључио је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту