Мионица центар плеса у региону

 

Општина Мионица, по други пут, биће домаћин државног првенства у плесу у ком ће учествовати преко 300 такмичара из 18 клубова. Новост је да ће ове године, поред екипа из Србије наступити и плесачи из Брчког и Загреба. А биће представљено и прво Брејкинг такмичење као промо спорт на Олимпијским играма 2024. године у Паризу.

Најбољи спортски плесачи ће 26. марта имати прилику да се надмећу у дисциплинама латино америчких и стандардних плесова, као и дисциплинама савременог плеса у модерној и новој хали Спортског центра у Мионици. Финале и избор за државног првака одржаће се на самом крају, док ће пре тога, у ревијалном делу, наступити предшколци и ученици нижих разреда мионичких школа и одрасли полазници плесне школе из Мионице.

И ове године, Мионица је домаћин државног првенства у плесу. Долазак овако великих такмичења нам доказује оправданост улагања у реконструкцију Спортског центра. Модерна спортска хала сада има све услове да буде домаћин државних такмичења. У реконструкцију смо уложили 114 милиона динара. Улажемо огроман труд у развој сваке области, од инфраструктуре, спорта, културе, социјалне заштите до образовања. Захвалио бих се Плесном Савезу Србије, Министарству спрота и омладине и плесној школи РМП на изузетној сарадњи – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Прошле године смо први пут несебичном подршком председника Општине Мионица, Бобана Јанковића, реализовали једно овако захтевно плесно такмичење на обострано задовољство. Сада смо у прилици да указано поверење још једном оправдамо добром организацијом и бољом видљивошћу. За разлику од прошле године сада имамо и категорију Брејкинга који је промо спорт на наредном ОИ у Паризу и такмичаре из Брчког и Загреба. Кроз припаднике бројне плесне заједнице желимо да представимо овај део Србије и Мионицу као једну од најперспективнијих општина, и да у то уверимо све наше такмичаре, као и широку публику која ће долазити из различитих средина. Надам се да ћемо у недељу увече сви уживати у чарима овог прелепог спорта“, речи су Миодрага Мићића који ће тог дана бити један од судија са највишом националном лиценцом.

Такмичење организују Студио РМП Клуб, Плесни Савез Србије и општина Мионица уз покровитељство Министарства омладине и спорта. Организатори позивају све заинтересоване да присуствују великом финалу које је заказано за 19:45 часова, где ће за све посетиоце улаз бити бесплатан.