Мионица центар плеса у региону

 najava

Општина Мионица, по други пут, биће домаћин државног првенства у плесу у ком ће учествовати преко 300 такмичара из 18 клубова. Новост је да ће ове године, поред екипа из Србије наступити и плесачи из Брчког и Загреба. А биће представљено и прво Брејкинг такмичење као промо спорт на Олимпијским играма 2024. године у Паризу.

Најбољи спортски плесачи ће 26. марта имати прилику да се надмећу у дисциплинама латино америчких и стандардних плесова, као и дисциплинама савременог плеса у модерној и новој хали Спортског центра у Мионици. Финале и избор за државног првака одржаће се на самом крају, док ће пре тога, у ревијалном делу, наступити предшколци и ученици нижих разреда мионичких школа и одрасли полазници плесне школе из Мионице.

И ове године, Мионица је домаћин државног првенства у плесу. Долазак овако великих такмичења нам доказује оправданост улагања у реконструкцију Спортског центра. Модерна спортска хала сада има све услове да буде домаћин државних такмичења. У реконструкцију смо уложили 114 милиона динара. Улажемо огроман труд у развој сваке области, од инфраструктуре, спорта, културе, социјалне заштите до образовања. Захвалио бих се Плесном Савезу Србије, Министарству спрота и омладине и плесној школи РМП на изузетној сарадњи – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Прошле године смо први пут несебичном подршком председника Општине Мионица, Бобана Јанковића, реализовали једно овако захтевно плесно такмичење на обострано задовољство. Сада смо у прилици да указано поверење још једном оправдамо добром организацијом и бољом видљивошћу. За разлику од прошле године сада имамо и категорију Брејкинга који је промо спорт на наредном ОИ у Паризу и такмичаре из Брчког и Загреба. Кроз припаднике бројне плесне заједнице желимо да представимо овај део Србије и Мионицу као једну од најперспективнијих општина, и да у то уверимо све наше такмичаре, као и широку публику која ће долазити из различитих средина. Надам се да ћемо у недељу увече сви уживати у чарима овог прелепог спорта“, речи су Миодрага Мићића који ће тог дана бити један од судија са највишом националном лиценцом.

Такмичење организују Студио РМП Клуб, Плесни Савез Србије и општина Мионица уз покровитељство Министарства омладине и спорта. Организатори позивају све заинтересоване да присуствују великом финалу које је заказано за 19:45 часова, где ће за све посетиоце улаз бити бесплатан.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту