Од Министарства правде 400 хиљада динара за опремање библиотеке у мионичкој Средњој школи

Средња школа „Мионица“ опремиће школску библиотеку, а средства за то обезбедило је Министарство правде на основу Решења о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења. Мионички средњошколци већ четири године похађају комплетно реновирану школу, а прошле године захваљујући средствима Министарства правде преко истог конкурса комплетно је и модерно опремљен амфитеатар капацитета са 55 места, када су постављени нови пројектори, зидна платна, школске клупе, столице и друга опрема.

- Некада су ученици похађали наставу у лошим условима, зграда је била руинирана.  То је прошлост, јер смо успели да је реконструишемо у потпуности. Данас је то модерна школа. Прошле године, уз подршку Министарства правде комплетно смо средили амфитеатар, а сада ћемо опремити и школску библиотеку. Улагање у образовање је веома важно и зато смо уз помоћ државе успели да потпуно реновирамо и средњу и основну школу у Мионици. Издвојено је 338 милиона динара. Деца заслужују најбоље, а ми имамо обавезу да им омогућимо квалитетне услове за школовање и одрастање. Настављамо да улажемо у образовање на сваком кораку – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Из Средње школе „Мионица“ наглашавају да ће опремање библиотеке далеко побољшати услове образовања и да ће ученицима бити доступна адекватна литетатура.