Од Министарства правде 400 хиљада динара за опремање библиотеке у мионичкој Средњој школи

srednja skola u mionici

Средња школа „Мионица“ опремиће школску библиотеку, а средства за то обезбедило је Министарство правде на основу Решења о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења. Мионички средњошколци већ четири године похађају комплетно реновирану школу, а прошле године захваљујући средствима Министарства правде преко истог конкурса комплетно је и модерно опремљен амфитеатар капацитета са 55 места, када су постављени нови пројектори, зидна платна, школске клупе, столице и друга опрема.

- Некада су ученици похађали наставу у лошим условима, зграда је била руинирана.  То је прошлост, јер смо успели да је реконструишемо у потпуности. Данас је то модерна школа. Прошле године, уз подршку Министарства правде комплетно смо средили амфитеатар, а сада ћемо опремити и школску библиотеку. Улагање у образовање је веома важно и зато смо уз помоћ државе успели да потпуно реновирамо и средњу и основну школу у Мионици. Издвојено је 338 милиона динара. Деца заслужују најбоље, а ми имамо обавезу да им омогућимо квалитетне услове за школовање и одрастање. Настављамо да улажемо у образовање на сваком кораку – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Из Средње школе „Мионица“ наглашавају да ће опремање библиотеке далеко побољшати услове образовања и да ће ученицима бити доступна адекватна литетатура.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту