Свим мионичким првацима бесплатне књиге

 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић посетио је данас прваке у основним школама „Милан Ракић“ у Мионици и „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу и  и том приликом уручио бесплатне књиге. За овај програм општина је буџетом обезбедила скоро 900 хиљада динара, а ове године уписано је 92 првака.

 

Прваци су по први пут сели у школске клупе, а ми смо их обрадовали бесплатним књигама. Наша је обавеза да наставимо да улажемо у образовање и да им обезбедимо најбоље услове. Много тога смо урадили, али морамо још више да се боримо. Направили смо значај помак, реконструисали школе, изградили модерну спортску халу, основали Центар за образовање и развој и др. – рекао је Јанковић и ђацима пожелео успешну школску годину.

 

Мионичким ученицима на располагању су бесплатни часови глуме, фолклора, плеса, језика и др, а Центар за образовање и развој већ припрема нови програм. За реконструкцију основних и средње школе, уз подршку Владе Републике Србије, уложено је преко 370 милиона динара. Такође, мионички основици имају бесплатан превоз до школе, бесплатан улаз на базене, а већ две године и бесплатну припремну наставу под покровитељством локалне самоуправе.