Свим мионичким првацима бесплатне књиге

 prvaci u rajkovicu

Председник општине Мионица Бобан Јанковић посетио је данас прваке у основним школама „Милан Ракић“ у Мионици и „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу и  и том приликом уручио бесплатне књиге. За овај програм општина је буџетом обезбедила скоро 900 хиљада динара, а ове године уписано је 92 првака.

 jankovic urucuje knjige

Прваци су по први пут сели у школске клупе, а ми смо их обрадовали бесплатним књигама. Наша је обавеза да наставимо да улажемо у образовање и да им обезбедимо најбоље услове. Много тога смо урадили, али морамо још више да се боримо. Направили смо значај помак, реконструисали школе, изградили модерну спортску халу, основали Центар за образовање и развој и др. – рекао је Јанковић и ђацима пожелео успешну школску годину.

 prvaci u mionici

Мионичким ученицима на располагању су бесплатни часови глуме, фолклора, плеса, језика и др, а Центар за образовање и развој већ припрема нови програм. За реконструкцију основних и средње школе, уз подршку Владе Републике Србије, уложено је преко 370 милиона динара. Такође, мионички основици имају бесплатан превоз до школе, бесплатан улаз на базене, а већ две године и бесплатну припремну наставу под покровитељством локалне самоуправе.

prvaci mionica

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту