Велико срце деце Србије и Мионице на Тргу војводе Мишића у Мионици

 

Ученици основних школа и предшколци из Мионице, Дучића, Горње Топлице, Брежђа, Рајковића, Осеченице окупили су се данас на Тргу војводе Мишића и заједно отворили Дечију недељу која се ове године одржава под слоганом „Велико срце деце Србије“.

- Деца су наше благо и ми се трудимо да нам свака недеља буде дечија недеља. Да им омогућимо најбоље услове за раст, развој, образовање. И чини ми се да смо направили озбиљан помак. Уз подршку државе обновили смо школе и уложили око 370 милиона динара. У том смеру настављамо и даље, да се боримо и да радимо за нашу Мионицу. А данас смо на Тргу војводе Мишића у Мионици показали колико је велико срце деце Србије и Мионице – рекао је председник општине Мионица који је присуствовао отварању.

Програм на Тргу започео је позоришном представом „Меда Педингтон“, а потом је наступио и мађионичар, док се до краја Дечје недеље очекује садржајни програм у виду, хуманитарних акција, спортског дана, радионица,, музичких активности, а организоване су изложбе, излети и др.

Деци из Мионице на располагању су бесплатни часови  у оквиру „Центра за развој и образовање“ из језика, информатике, гимнастике, глуме, фолклора и др. Поред тога, имају прилику и да тренирају фудбал, одбојку, бокс, кошарку, карате.

Дечија недеља, која ће трајати до 8. октобра, посвећена је унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у којем децу могу развијати све своје потенцијале.